zondag 29 april 2012

'Klein Berlijn' houdt open dag bij opening

zaterdag 31 maart 2012 | 18:15 | Laatst bijgewerkt op: maandag 02 april 2012 | 09:13
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Werk van Vinaigrette in het nieuwe kunstenaarspand Klein Berlijn. Foto: Jaap Bak/DGWerk van Vinaigrette in het nieuwe kunstenaarspand Klein Berlijn. Foto: Jaap Bak/DG
NIJMEGEN - Aan de Waalbandijk is dit weekend open huis bij Klein Berlijn. Een kunstenaars bolwerk waar zo'n vijftien ateliers zitten en een aantal culturele instellingen. Klein Berlijn moet de komende jaren naast cultuurspinnerij De Vasim, die op een steenworp afstand ligt, ook een culturele werkplaats worden.
Het is Klein Berlijn genoemd omdat het oude pand van Latenstein, waarin het is gevestigd, een industriƫle uitstraling heeft. Net als in de Duitse hoofdstad Berlijn, waar op bedrijventerreinen bloeiende kunstenaarswijken zijn ontstaan, willen de gebruikers van Klein Berlijn dat ook aan de Waalbandijk het kunstenaarsleven tot bloei komt. De kunstenaars kunnen minimaal drie jaar gebruik maken van het pand. "Maar wellicht langer", zegt Lynke van den Eertwegh, die samen met haar partner Nick het kunstenaarsduo Vinaigrette vormt. Zij hebben hun atelier op de begane grond in verband met de grote kunstwerken die ze maken.
© Gelderlander 2012, op dit artikel rust copyright.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten